forebygge diskriminering på arbeidsplassen

Mangfoldsledelse i praksis

Hvordan ser mangfoldsledelse ut i praksis?

For ett år siden rekrutterte Rohit Saggi meg som styremedlem til IT-selskapet sitt Zebra.

Jeg hadde minst erfaring, var den yngste i rommet, og den eneste som ikke skjønte et bær av IT. På toppen av det hele fikk jeg kommentarer fra folk utenfor bedriften som trodde jeg var et PR-stunt.

Hvordan i alle dager skal dette gå tenkte jeg?

Det gikk over all forventning, fordi Rohit utøvde mangfoldsledelse i praksis.

Her er et LinkedIninnlegg jeg skrev om Rohit etter 7 måneder i selskapet.

Mangfoldsledelse betyr så mye

Mange av oss som holder kurs og foredrag om mangfoldsledelse er så opptatt av at det er lønnsomt. Ja, det er det. Men, det er ikke den viktigste grunnen til at flere virksomheter bør prioritere det.

Det å ha en leder som bryr seg bringer lys, og håp i mørke tider. Det får deg til å føle deg mindre alene. Det gjør livet så mye bedre! Ønske om å ta vare på folka sine, burde etter min mening være den viktigste grunnen til at virksomheter prioriterer mangfoldsledelse.

Forrige uke lanserte jeg «Mangfoldsledelse på 1-2-3”, et e-læringskurs i mangfoldsledelse. Jeg trodde aldri jeg ville bruke tid på å skape noe slikt. Men, det å innse hvor mye ledere har å si for folks glede – fikk meg til å gjøre det.

La oss fokusere mindre på lønnsomhet og mer på menneske!

Det var alt for denne gang:)

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.