Mangfoldsstrategi
Før du begynner å implementere tiltak, er det viktig å ha en mangfoldsstrategi. En god strategi skal ha tydelige mål, og tiltak som er basert på data. Det er også viktig at denne strategien er brukervennlig, slik at både ledere og medarbeidere kan ta den i bruk.
Noen av virksomhetene vi har bistått i arbeidet med å lage en mangfoldsstrategi er Siemens Energy, Norske Skog, Coop Midt-Norge, Bydel Grunerløkka og Norsk helsenett. Er du neste?
4 grunner til å prioritere og lage en mangfoldsstrategi
- Oppnå konkrete resultater
- Få en tydelig retning på mangfoldsarbeidet
- Hindre at mangfoldsarbeidet bare blir et engangsinitiativ
- Gi alle i organisasjonen en forståelse for hvorfor og hvordan de bør bidra
Dette sier kundene våre
Takket være BEG har vi fått ordentlig fart på mangfoldsarbeidet vårt. Vi har hatt det som en satsning lenge, men med BEG fikk vi struktur, økt forståelse og energi inn i arbeidet. Det har gitt gode og konkrete resultater for oss så langt, og ikke minst en iver i organisasjonen til å jobbe aktivt og langsiktig med dette.
Sverre Tyrhaug, CEO i Thommessen Advokatfirma
Slik bistår vi deg i å lage en mangfoldsstrategi
Vi er opptatt av at du skal ha eierskap til arbeidet. Vi jobber derfor prosjektbasert, og prøver å være så lite involvert som mulig. Under ser du hvordan vi typisk jobber.
1. Innsiktsfase
For å kunne gi deg de beste rådene, trenger vi innsikt. Gjennom relevante dokumenter og digitale møter samler vi den nødvendige innsikten.
2. Workshop
Gjennom en workshop får arbeidsgruppen deres innsikt i hvordan å lage en mangfoldsstrategi. Her fasiliterer vi gode diskusjoner som gjør det videre arbeidet enklere.
3. Fremdriftsplan
En av de største fallgruvene i mangfoldsarbeidet, er at man ikke kommer videre. Dette kan enten være fordi man blir sittende fast, eller fordi arbeidet blir nedprioritert. I etterkant av workshopen sender vi derfor over en fremdriftsplan som tydeliggjør hva som bør gjøres når.
4. Oppfølgingssamtaler
Underveis vil dere møte mange problemstilinger som; hvordan lager vi gode mål? Hvordan foretar vi en risikokartlegging? Hvordan lager vi gode tiltak? Gjennom digitale oppfølgingssamtaler bistår vi som en sparringspartner, slik at du får hjelp til å løse konkrete problemstillinger.