Menn og utenforskap

Menn og utenforskap

Etter jeg begynte å poste om likestilling på Instagram, har jeg fått tusenvis av kommentarer fra sinte menn. På starten ignorerte jeg det, men etter flere måneder var det umulig å se bort ifra dem. En dag spurte jeg meg selv: hvorfor er så mange menn sinte?

Etter å ha snakket med flere av dem ser jeg at utrolig mange sitter med en følelse av at menn sine problemer er glemt. De føler at alt det tøffe de går gjennom, ikke blir sett eller tatt på alvor.

Vi snakker ofte om at menn er de rikeste og mektigste, men vi glemmer å snakke om at de kan være de mest sårbare også. Leif Edward Ottesen Kennair, professor i psykologi ved, NTNU sier det så godt:

“Menn har en splittet rolle i samfunnet. De befinner seg helt i toppsjiktet og helt på bunnen: De tjener mest og faller helt utenfor.

Derfor er det viktig at man ikke drar alle menn over en kam, men ser på problemene de har innenfor den samfunnsklassen de tilhører. Vi har en tendens til å se på likestillingsutfordringer fra middelklassen og oppover.”

Bare se på disse tallene her:

Mange har mye på hjertet om menn og utenforskap

Mine Instagramfølgere er internasjonale, så jeg var spent på hva nordmenn følte om menn og utenforskap. Nylig la jeg ut en post om menn og selvmord på LinkedIn (hvor mine følgere kun er norske),  og det viste seg rask at jeg hadde truffet en nerve. Posten tok helt av. er. I kommentarfeltet jublet folk over at noen endelig snakket om dette.

Å lese kommentarene vil hjelpe deg å forstå hvor mye det betyr for menn at man også adresserer de vonde tingene de opplever. Dette er det viktig for HR og ledere å være oppmerksom på.

Fra gode intensjoner til gode handlinger

Vis at du ser mennene i din organisasjon. En ide kan være å sette deres mentale helse på agendaen under mannsdagen 19.november. En annen ide er å bare dele fakta om menn og utenforskap. Du kan fek. dele dette nyhetsbrevet eller innlegget mitt på LinkedIn med kollegaene dine. Slik viser du at mangfoldsarbeidet handler om å ta vare på alle. Du viser også at det går an å jobbe for kvinner og menn – samtidig.

Ps: Vi har fortsatt en plass igjen i Mangfoldsnettverket Moving the Needle. Siste mulighet for å melde seg på er 20. januar. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du vurderer å bli med og vil vite mer 🙂

Ønsker deg en fin dag videre!


Når du er klar – her er fem måter jeg kan hjelpe deg:

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.