det tredje kjønn

Innføring av det tredje kjønn på arbedisplassen

Nylig hadde vi en samling med mangfoldsnettverket vårt Moving the Needle. Et av de mest interessante tingene jeg lærte var hvordan man kunne innføre det tredje kjønn på arbeidsplassen. Løsningen på denne problemstillingene skal jeg dele med deg i dagens blogginnlegg!

Hva er det tredje kjønn?

Men først – hva er det tredje kjønn? Det tredje kjønn er for de som hverken identifiserer seg som mann eller kvinne. De er ikke-binære.  

Det tredje kjønn er innført i en rekke land som Pakistan, India, Colombia, Island, Danmark, og Tyskland. I Norge har BUFDIR, på oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet, gjennomført en utdredning på innføringen av en tredje kjønnstategori. BUFDIR har anbefalt at vi skal innføre dette bla. fordi forskning viser at en anerkjennelse av det tredje juridiske kjønn kan forbedre livssituasjonen til ikke-binære.

Konkrete tips for å innføre det tredje kjønn på arbeidsplassen

Det er usikkert om, og eventuelt når Norge innfører det tredje juridiske kjønn. Men, det som er sikkert er at din arbeidsplass kan innføre det allerede nå.

Før jeg lærte hvordan en av våre deltakere har løst dette i praksis, så jeg på  tiltaket som svært krevende. Men, det viser seg altså å ikke være så komplisert.  

Her er tipsene fra en som har innført det tredje kjønn på arbeidsplassen:

Det å anerkjenne det tredje kjønn kan bidra til at dere tiltrekker dere en ny gruppe av kandidater, øker inkluderingen internt, og får et bedre omdømme! Her har du mye å vinne på en relativt lavthengende frukt!

Fra gode intensjoner til gode handlinger

Start debatten rundt det tredje kjønn på arbeidsplassen. Skal det innføres hos dere? Og i så fall hvordan? Pride er rett rundt hjørnet, så dette er en fantastisk mulighet for å sette problemstillingen på agendaen:)

Ps: Vi kommer til å fortsette med Mangfoldsnettverket Moving the Needle i 2025. Ta gjerne kontakt med meg om du vil vite mer, og vurderer å være med:)

Når du er klar – her er fire måter jeg kan hjelpe deg:

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.