Definisjon mangfold og inkludering

Definisjon mangfold og inkludering

«Hva betyr inkludering og mangfold?»

Hver gang jeg stiller ledergrupper dette spørsmålet, får jeg like mange svar som det er deltakere i rommet.

De fleste er likevel ikke i nærheten av å forstå hva det betyr.

Dette gjelder også for virksomheter som lenge har jobbet med inkludering og mangfold.

Ok, men er det så viktig at vi vet hva mangfold og inkludering betyr? Og at alle har den samme forståelsen av begrepene? – Avdelingsleder i et IT selskap 🧑🏼💻

Det er ikke bare viktig, men nødvendig for en virksomhet å definere hva mangfold og inkludering betyr, og at de ansatte er kjent med definisjonen. Hvis ledere, medarbeidere, kommunikasjonsansvarlige og HR skal kunne forstå hvordan de skal bidra, må de vite hva de skal bidra til.

Hvordan skal vi vise frem mangfoldet i organisasjonen, når vi ikke har noen brune ansatte? – Markedsføringsansvarlig i et advokatfirma👩🏻🏫

Mangfold handler om de synlige og usynlige forskjellene vi mennesker har. Hvis advokatfirmaet hadde brukt denne definisjonen, ville markedsføringsansvarligen i eksempelet over fokusert på å få frem alle de synlige og usynlige forskjellene menneskene i firma hadde.

Peder sin fascinasjon for fluefiske og Kristine sin kjærlighet for salsa er like mye mangfold som Kimiya fra Iran.

Mennene her gidder ikke å møte opp på arrangementer som handler om mangfold og inkludering. Og vi trenger jo de med på laget hvis vi skal skape forandring. – HR medarbeider🤹🏿♂️

Ja vi elsker (også hvite menn som pusher 50)

Det som er så bra med en slik definisjon, er at virksomheten unngår å ekskludere menn. For de er også en del av mangfoldet. Minoritetsgrupper som kvinner, flerkulturelle og skeive blir heller ikke fremmedgjort som en egen art, for alle er en del av mangfoldet.

En slik definisjon hindrer ikke virksomheten å jobbe målrettet med feks. kjønnsbalanse, og flerkulturelle. Dette handler da om mål, og ikke definisjonen av mangfold.

Inkludering gjør mangfold lønnsomt, men hva betyr det?

All forskningen jeg har lest viser til at det er arbeidet med inkludering som gjør mangfold lønnsomt. Derfor må virksomheten definere inkludering på en måte som forskningen støtter. I denne artikkelen går jeg inn på hvordan Mckinsey definerer inkludering, og legger dere denne definisjonen til grunn vil dere også kunne måle inkludering.

Hva nå?

Hvis du leser denne artikkelen og opplever at din virksomhet må jobbe med definisjonen av inkludering og mangfold – er det bare å sende artikkelen på mail til HR direktøren og CEOen din.

Jeg kan ikke love at det gir deg en bonus, men jeg kan love at det vil hjelpe virksomheten din i riktig retning.

Og hvis ikke DET bidrar til bonus så vet ikke jeg 😅

Ønsker deg en nydelig uke☀️

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.