Slike lager du gode mangfoldsmål!
Her er fem tips som kan hjelpe deg med å lage gode mangfoldsmål.
’’What gets measured, gets done’’ gjelder også for arbeidet med mangfold og inkludering. Uten gode mål vil vi ikke kunne se om tiltakene som implementeres gir en effekt.
Tipsene er en oppsummering av det viktigste som kom frem under samlingen med mangfoldsnettverket vårt Moving The Needle.
Fra vår første fysiske samling hos samarbeidspartner advokatfirmaet Thommessen
Fem gullkorn for gode mangfoldsmål
- Det er lovlig å måle ting som etnisk bakgrunn, legning, funksjonsnedsettelser osv.
Det er strenge lovkrav til hvordan man skal samle inn disse dataene, men det betyr ikke at det er umulig.
- De fleste medarbeidere er positive til undersøkelser som kartlegger ulike mangfoldsdimensjoner. Dette var kanskje noe av det som sjokkerte meg mest. Det sterkeste argumentet til ledergrupper for å ikke kartlegge ulike dimensjoner, er at medarbeidere vil mislike det.
- Mål må være såpass konkrete at de er etterprøvbare. Tenk deg målet “vi skal være en mangfoldig og inkluderende organisasjon” hvordan skal noen kunne si om dette målet er nådd på slutten av året?
- Du må ha både mål på inkludering og mangfold. For det er inkludering som gjør mangfoldet lønnsomt!
- Det er viktig å være kritisk til undersøkelser som viser at feks. 90 % trives på arbeidsplassen. Problemet er at de 10 % som mistrives kan være minoriteter-i såfall er dette et stort problem.
Fra gode intensjoner til gode handlinger
Start med å se over deres mangfoldsmål med utgangspunkt i tipsene over. Still deg selv spørsmålet om målene er gode nok. Hvis ikke -sett av tid i kalenderen til å revidere disse.
Ønsker du å bli en del av mangfoldsnettverket vårt i 2025?
Send meg en melding så setter jeg deg på vår venteliste.
Du vil da få informasjon når nytt kull er i gang med å rekrutteres.
Lykke til!😁