Er inkludering

Er inkludering at alle skal være seg selv?

Dagens blogg innlegg skiller seg ut fra tidligere innlegg. Jeg skal ikke dele praktiske råd, men heller mine refleksjoner og debatten rundt utsagnet  “hos oss kan alle være seg selv 100%”. Er inkludering at alle skal være seg selv?

Arbeidet med inkludering og mangfold er ikke svart-hvitt. Det finnes sjeldent et riktig svar, siden det er så mage hensyn som står mot hverandre. Likevel er vi ofte ute etter oppskrifter på hvordan å gjøre ulike ting. Problemet med slike oppskrifter, er at de ikke får frem hvor komplekst ulike problemstillinger er.

Gjennom å diskutere problemstillinger som får frem nyanser – vil man kunne skape større åpenhet for diskusjoner rundt mangfold og inkludering. Dette er veldig viktig i en tid hvor vi ser at manglende dialog fører til splittelse og hat.

Realistiske forventninger til inkludering i praksis

Så, burde man kunne være seg selv 100% på arbeidsplassen? Dette svarte jeg på i LinkedIninnlegget under:

Fra gode intensjoner til gode handlinger

LinkedIn innlegget mitt fikk over 100 kommentarer, og 25 000 visninger, les gjennom kommentarene og reflekter rundt hva du tenker om debatten!

En annen ting du kan gjøre er å starte en diskusjon internt på hva det vil si å være seg selv 100%, og om det er noe virksomheten bør etterstrebe. Det viktigste er ikke konklusjonen dere lander på, men diskusjonene som leder dere dit. Dette er en fantastisk mulighet for å vise at mangfoldsarbeidet sjeldent er svart-hvitt:)  

Det var alt for denne gang:)
Lykke til!

Når du er klar – her er fire måter jeg kan hjelpe deg:

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.