håndhilse

Er det greit å ikke ville håndhilse på det motsatte kjønn?

Hva gjør du når noen nekter å håndhilse på det motsatte kjønn? Her ser vi både på det rettslige og etiske aspektet.

Forrige uke holdt jeg et foredrag for Ringerike kommune om flerkulturelt mangfold. Med en gang jeg var ferdig kom en fortvilet leder til meg å spurte “vi har en mannlig kollega som nekter å håndhilse på kvinner. Hvordan løser vi dette?”

Denne problemstillingen har både en rettslig og etisk side som jeg ønsker å se på i dagens nyhetsbrev.

Rettslig aspekt

I 2018 ble en vikar nektet videre ansettelse på skolen, siden han ikke ville håndhilse. Diskrimineringsnemda kom frem til at kommunen ikke hadde gjort noe ulovlig. Hensynet til likestilling veide tyngre enn hensynet til religionsutøvelse i den konkrete saken. Dette tyder på at det rettslig sett er greit å kreve håndhilsing på arbeidsplassen som et middel for likestilling mellom kjønnene.

Etisk aspekt

I en tid hvor virksomheter er opptatt av å jobbe med mangfold og inkludering, er det interessante spørsmålet om det er lurt å kreve at alle håndhilser?

I går tok jeg opp dette spørsmålet på Linkedin. Det ble en stor og verdifull debatt i kommentarfeltet. Hvis du vil høre mine refleksjoner og samtidig få innsikt i debatten, anbefaler jeg deg å se innlegget under! Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet også.

Se innlegget og bli med i debatten her.

Debattforum for deg som vil gå i dybden på krevende problemstillinger

LinkedIninnlegget over er en del av min nye videoserie “#Krenkanå”. Hver uke tar jeg opp betente temaer for å få i gang gode debatter om krevende problemstillinger. Denne foraen er en fantastisk mulighet for deg som er er interessert i å gå i dybden på mangfoldsarbeidet.

Trykk på bjellen øverst til høyre i profilen min for å få varsler når jeg legger ut nye innlegg.

Trykk på bjellen øverst til høyre her.

Husket å melde deg på webinaret om kvinnehelse?

Forrige uke lanserte vi webinaret “Kvinnehelse på arbeidsplassen”. På noen få dager fikk vi over 80 påmeldte – nå har vi kun få plasser igjen, så vær rask med å melde deg på:-)

Ta gjerne med en kollega også! Meld deg på her!

Det var alt for denne gang!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.