Engasjer ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet

Engasjere ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet!

Hvordan kan du engasjere ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet? Her får du fire kostnadseffektive måter å gjøre dette på.

I en tid hvor kostnader kuttes samtidig som at kravene for å levere på mangfoldsarbeidet øker, er det viktigere enn noen gang kjenne til rimelige måter å gi de ansatte kunnskapspåfyll.

Mange lar være å prioritere å engasjere de ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet fordi de stadig venter på det rette tidspunktet. Men, sannheten er at det riktige tidspunktet aldri kommer, så det gjelder å benytte seg av de lavthengende fruktene.

Vi har ingen tid å miste, så la oss komme i gang!

1. Mangfoldsnettverk

Du har sikkert hørt om kvinnenettverk, LGBT+ nettverk osv. Det trenger ikke å koste mye å arrangere et. Det viktigste er å ha et lokale nettverket kan møtes i, og legge tilrette for at tilbakemeldingene som kommer fra deltakerne blir hørt og tatt med videre til relevante fora.  

2. Digitale kurs

Det å benytte seg av e-læring er mye mer kostnadseffektivt enn å booke inn foredrags- eller kursholdere. Derfor har Olav Haraldseid og jeg laget et 30 minutters kurs, rettet mot medarbeidere. Det tar for seg hva mangfold og inkludering betyr, hvorfor det er viktig, ubevisste fordommer, diskriminering og hvordan den enkelte kan bidra. Du kan lese mer om kurset her. 

3. Feire ulike høytider og markeringer

Høytider og merkedager som EID, samenes nasjonaldag, Kvinnedagen og Pride er en fantastisk anledning til å engasjere ansatte i mangfold on inkluderingsarbeidet. Under disse dagene arrangeres det mange gratis seminarer og eventer, som man kan dra sammen på! Og hvorfor ikke benytte anledningen til å invitere til en felles lunsj, hvor man diskuterer viktige problemstillinger?

4. Kompeansepåfyll

På nettet finner du mye du kan bruke for å gi kompetansepåfyll om mangfold og inkludering. På YouTube er det mange engasjerende videoer, mens Korn Ferry og Harvard Business Review har gode artikler. Hvis du ønsker, er du også hjertelig velkommen til å dele innholdet fra nyhetsbrevene våre

Key takeaway

Det å øke kunnskapen og engasjementet rundt mangfold og inkludering trenger hverken å være dyrt eller vanskelig.

Mangfoldsnettverk, digitale kurs, kompetansepåfyll og feiring av ulike høytider og markeringer er eksempler på ting du kan gjøre.  

Husk å fokusere på hva du faktisk kan gjøre med de ressursene du har, fremfor alt du skulle ønske du fikk til for å engasjere ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet!

Engasjer ansatte i mangfold og inkluderingsarbeidet – fra gode intensjoner til gode handlinger

Planlegg én ny aktivitet du kan gjøre i 2023 som både engasjerer, men også øker kunnskapen til de ansatte!

Lykke til!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.