Inkluderende stillingsannonser

Inkluderende stillingsannonser med disse tipsene

Å skape inkluderende stillingsannonser er avgjørende for å tiltrekke et mangfold av kvalifiserte kandidater, her får du tips til hvordan.

«Hva kan vi skrive i stillingsannonsen for å tiltrekke mangfold?» er spørsmålet jeg oftest får som mangfoldskonsulent. Her er det mange ting som kan gjøres, men i dag skal jeg snakke om det som etter min mening er det viktigste.

Å gå fra «stakkars deg» til «vi trenger deg»

Svært mange stillingsannonser, spesielt i det offentlige, bruker ord som «inkluderingsdugnad» og «samfunnsansvar» når de snakker om hvorfor de ønsker mangfold.

Hadde du hatt lyst til å starte i en jobb hvor du ble sett på som et samfunnsansvar? Eller ville du begynt i en jobb hvor de så på deg som dyktig og kompetent? Hva med en jobb som så på din annerledeshet som en styrke, og ikke som en svakhet?

Svaret er klart. Ingen av oss ønsker å jobbe et sted hvor vi blir sett på som et samfunnsansvar. Mitt beste råd er derfor at vi må bytte holdning fra «stakkars deg» til «vi trenger deg og din mangfoldskompetanse». Dette viser at dere ser på mangfold som en styrke, og ikke en svakhet.

Ingen alternativ tekst tilgjengelig for dette bildet

(Foto: Skjalg Vold. På kommunikasjonsdagen holdt jeg et foredrag rundt hvordan å kommunisere rundt mangfold og inkludering. Les 4 av tipsene her)

En setning kan ikke skape magi 🪄

Det hjelper selvsagt lite å skrive noe i stillingsannonsen som ikke samsvarer med det resten av selskapet står for. Det er viktig at holdningen om at mangfold er en styrke, gjennomsyrer organisasjonen.

Igjen er det viktig å påpeke at virksomheten ikke bør ha denne holdningen for å være grei. Forskning viser gang på gang at virksomheter som er gode på mangfold og inkludering er mer lønnsomme, bedre til å innovere og er en mer attraktiv arbeidsplass. Her har jeg laget en oversikt med over kilder som kan bekrefte dette.

Bli med på webinar for å lære mer!

Det å jobbe med mangfold og inkludering oppleves for mange som et minefelt. Derfor ønsker jeg å invitere deg til mitt frokostwebinar den 29.august kl 09:00-10:00 hvor du kan lære hvordan å jobbe med mangfold og inkludering (og er du ekstra skarp, inviterer du med HR sjefen + din CEO også 🥳) Meld deg på her!

Hvis du ikke får mulighet til å bli med på dette, anbefaler jeg deg å melde deg på vårt nyhetsbrev. I morgen skal jeg skrive om hvordan jeg steg for steg hjalp Statens Vegvesen -IT divisjonen med å lage en plan for mangfoldsarbeidet.

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

Jeg har bistått over 40 virksomheter i arbeidet med mangfold og inkludering. Under ser du hvilke problemstillinger jeg kan bistå din virksomhet med.

Her er noen av tingene jeg kan hjelpe deg med.

Ta kontakt her for sken uforpliktende prat☺️ 

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.