Inkluderende kommunikasjon

4 tips for inkluderende kommunikasjon

Å skulle kommunisere rundt mangfold og inkludering oppleves for mange som vanskelig, her er våre tips for å skape inkluderende kommunikasjon.

Det å skulle kommunisere rundt mangfold og inkludering oppleves for mange som et minefelt, hvordan kan man egentlig få det til på en god måte? Nylig holdt vi et foredrag i forbindelse med kommunikasjonsdagen hvor vi svarte på nettopp dette spørsmålet. Under kan du lese de 4 beste rådene:

1. Snakk om hva mangfold og inkludering betyr for dere, hvorfor dere ser på det som viktig og hvordan det jobbes med.

2. Ta opp tema som er i skjæringspunktet av mangfold, inkludering og bransjen deres. F.eks. «Hvorfor er det ikke flere kvinnelige partnere i advokatbransjen?».

3. Vær bevisst på og gratuler ved ulike høytider. Er det vanskelig å vite hva dere skal prioritere? Hør med de ansatte hvilke høytider de feirer.

 4. Få frem mangfoldet dere har ved å dele hvem deres ansatte er bak fasaden. Mangfold er mye mer enn det som synes på overflaten.

Foto: Skjalg Vold

Det viktigste å ha i bakhodet er at inkluderende kommunikasjon ikke handler om det ene bildet, den ene setningen, eller den ene kampanjen. Man må spørre seg selv om bildet, tema, og formatet representerer hele målgruppen eller kun deler av den. Det vil si at mangfold- og inkluderingskommunikasjon ikke er en separat form, men en måte å drive kommunikasjon på.

Våre tips er basert på hva de beste virksomhetene i verden gjør når det kommer til mangfold og inkludering. Hvis du ønsker enda mer inspirasjon kan du gjøre det samme!

Trenger du flere råd? Ta kontakt med oss her for en uforpliktende samtale.

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.