pridefeiring på arbeidsplassen

Pridefeiring på arbeidsplassen – tre gode tips

Pridefeiring på arbeidsplassen – gjort enkelt!

Hvert år i juni markeres Pride verden over med alle regnbuens farger. “Formålet med Pride er å synleggjere det store mangfaldet innan seksualitet, kjønn og kjærleik” i følge Snl. I etterkant av terrorangrepet sist Pride er det viktigere enn noen gang å markere denne dagen.

Det å markere Pride i virksomheten er en fin måte å inkludere kolleger fra LHBTQIA+ miljøet. I 2020 beregnet SSB at 6,9 prosent av befolkningen var ikke-heterofile. ​Dette vil si at alle arbeidsplasser har noen som er en del av dette miljøet.

Her er tre tips til en god Pridefeiring på arbeidsplassen:

  1. Lage et arrangement

Virksomheten kan invitere kolleger til et frokostmøte eller lunsj hvor man kan spise et godt måltid. Her er det ekstra hyggelig om dere pynter med regnbuefargene på f.eks. kaker eller vegger for å skape en koselig atmosfære. Ønsker dere eksterne foredragsholdere, kan jeg gjerne stille med et foredrag!

  1. Bli med i Pridetoget

Alle trenger ikke å bli med i Pride-toget, men det er et godt sted å starte. Pride toget er en parade, med farger, musikk, dans og kostymer.

  1. Spre kunnskap om Pride og LGBTQ+

I dag er det fortsatt mange i dette miljøet som opplever motstand, hat og manglende forståelse. Derfor er det viktig å spre kunnskap om hva dette er, fordi kunnskap og dialog kan skape større aksept.

Det var alt for denne gang!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.