Aktivitets- og redegjørelsesplikten

Oppfyller din virksomhet Aktivitets- og redegjørelsesplikten?

Les mer om innholdet i Aktivitets- og redegjørelsesplikten.


Aktivitets- og redegjørelsesplikten (ARP) er en plikt som pålegger alle virksomheter over 50 ansatte å jobbe med likestilling og ikke diskriminering. Loven krever at dette skal skje gjennom en bestemt 4-stegs modell, og deretter rapporteres offentlig.

Min erfaring etter å ha jobbet med over 65 virksomheter er at mange ikke har fått med seg hvordan å oppfylle kravene loven setter til dette arbeidet.

Bufdir har laget en veldig god oversikt over hvordan du må jobbe med ARP for å oppfylle lovkravet. De har også laget noen maler for å hjelpe deg i gang. Dette finner du her.

Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta en titt på siden for og sjekke hvorvidt dere har jobbet riktig med ARP eller ikke, spesielt siden fristen for å levere rapporten er snart.

Få hjelp til å møte Aktivitets- og redegjørelsesplikten raskt og enkelt

Arbeidet med ARP oppleves av mange bedrifter som både komplisert og ressurskrevende. Derfor har vi inngått et samarbeid med Equality Check som har utviklet et rapporteringsverktøy på ARP. Verktøyet hjelper deg å gå hele veien fra innsamling av data til ferdig rapport, og er tilrettelagt for at du skal kunne rapportere i henhold til lovkravet.

Innebygd i verktøyet er et rikt bibliotek av guider, veiledere, FAQ og ressurser for hvert steg i prosessen.

Kort fortalt så vil verktøyet hjelpe deg å spare tid og ressurser ved at det:

Det var alt for denne gang!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.