Pride

Hvorfor feirer vi Pride?

Hva er egentlig pride og hvorfor feirer vi det? i denne artikkelen får du svar på disse spørsmålene.

Hva er egentlig Pride? 

Pride, eller gay ride, er en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Siden tidlig 1980-tallet har Pride-feiringen satt sitt preg, og gjort det skeive miljøet stadig synligere i det norske samfunnet. Pride synliggjør grupper som bryter med “normer” for kjønn og seksualitet. I tillegg uttrykker det rettigheten til fritt å velge egen identitet. Det er likevel ikke kun LHBT+ personer som kan feire Pride. 

Kan jeg feire selv om jeg ikke er skeiv?

Selvsagt! Alle kan, og oppfordres til, å feire Pride. Det kan være fordi du har en kollega, et familiemedlem eller en nabo som er skeiv. Du kan også feire for å vise din støtte og aksept til LHBT+ “community”.

Hvordan feirer jeg Pride?

Det er klart at vi ikke kan droppe å feire Pride. Feiringen handler om å synliggjøre og feire skeiv kultur. Det handler om å minnes kamper som er kjempet, som har ført oss dit vi er i dag. Men det handler like mye om å stå opp mot urettferdighetene og kampene som fremdeles tar sted. Ved at du åpent og offentlig viser din støtte, blir vi ett skritt nærmere et inkluderende og aksepterende samfunn der alle kan uttrykke egen identitet. 

Hvor kan jeg lære mer?

Vil du lese om noen inspirerende rollemodeller i LHBT+ “community” ? Sjekk ut podcasten vår Mitt mangfoldsavtrykk. Her har vi med flere rollemodeller med skeiv bakgrunn. Blant annet hadde vi Karoline Henriksen i en av episodene, som nylig la ut et fint innlegg på LinkedIn👇🏾
 

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.