Inkluderende rekruttering

Bli god på inkluderende rekruttering med disse 7 rådene

Her er 7 tips som vil hjelpe deg med å bli bedre på inkluderende rekruttering.

Det å være bevisst på mangfold og inkludering i rekrutteringsprosessen kan medføre store gevinster. Det kan hjelpe dere å tiltrekke enda flere talenter og dermed øke sannsynligheten for å finne den beste kandidaten!

Lesetid: 5 minutter

Før du leser videre må du love meg å huske på at det å forbedre rekrutteringsprosessen er ikke nok i seg selv. En viktig del av det å tiltrekke mangfold er å ha en organisasjon som også kan inkludere mangfoldet. Men, det vil være tema for en annen gang!

Her er mine syv beste råd 👇🏾 (skulle gjerne laget en liste med hundre råd, men da hadde du ikke giddet å lese hadde du vel😅)

Sett mål for en inkluderende rekruttering

Før dere starter rekrutteringen er det lurt å bli bevisst på hva slags mangfold dere mangler i organisasjonen. Da er det lettere å gjøre aktive grep for å tiltrekke seg det aktuelle mangfoldet. Uten en slik bevissthet er det lett å rekruttere likt som man alltid har gjort, og dermed ende opp med samme type kandidater.

Stillingsutlysningen

Prøv å finne alternative steder å publisere stillingsutlysningen. Facebook har mange grupper for mennesker med ulik bakgrunn, her kan du finne en gruppe for det mangfoldet dere søker. Du kan også spørre kollegaer som har mangfoldet dere søker i nettverket sitt om å dele annonsen. Hvis du er på utkikk etter flerkulturelle talenter anbefaler jeg artikkelen Slik kommer du i kontakt med flerkulturelle talentene.

Skill mellom må ha, og fint å ha krav. Det er gjort flere undersøkelser som viser til at menn i større grad søker på jobber de ikke har alle kvalfikasjonene for, sammenliknet med kvinner. Ved å være bevisst på hvilke krav som er nødvendige kan dere derfor få enda flere søkere

Finn 4-5 personer som har den mangfoldsbakgrunnen du er på utkikk etter, og be dem lese over annonsen. Dette kan hjelpe deg med å få innsikt i om det er noen ting som kan forbedres.

Seleksjonsprosessen

Tren lederne. I de fleste virksomheter har lederne ansvar for rekrutteringen. Problemet med dette er at mange ikke har kompetanse i rettferdige rekrutteringsprosesser. Da er det lett å gå etter magefølelsen, og velge de som er lik seg selv. Bruk derfor tid på å trene lederne i hvordan de kan minimere diskriminering og ubevisste fordommer.

Ha alltid flere enn en i prosessen. Dette rådet er simpelt, det er lettere å ta gode valg når flere er involvert i prosessen.

Ha mangfold som gjenspeiler kandidaten i panelet. Forskning viser at vi velger de som er like oss. Det vil si at dersom du har et intervjupanel med bare menn er det mindre sannsynlig at kvinnen får jobben. Ved å ha noen i panelet som gjenspeiler kandidaten minimerer dere sannsynligheten for ubevisste fordommer.

Hvordan kan jeg bistå dere?

Vil dere jobbe med mangfold og inkludering, men opplever at det er vanskelig? Ta kontakt med meg her.

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.