Basic Bitch

BasicBitch kampanjen

BasicBitch kampanjen har tatt over LinkedIn-bli med du og!

Nylig la journalisten Inga Vinje Engvik ut en artikkel hvor hun kalte justisminister Emilie Enger Mehl for en BasicBitch. Bakgrunnen var at Mehl var for personlig på sin instagram og oppførte seg som «en hvilken som helst annen 30 åring»

Motsvaret til denne artikkelen ble lagt ut på min (Kimiya Sajjadi) sin LinkedIn profil. Motsvaret kritiserte artikkelen for å fokusere på alt annet enn kompetansen til Mehl. LinkedIninnlegget har fått over 100 000 visninger, 900 likes og 100 kommentarer.

Med bakgrunnen i det sterke engasjementet for å stoppe fokuset på alt annet enn kvinners kompetanse, har jeg initiert kampanjen # BasicBitch. Under ser du instruksjonenen for å bli med!

Hvordan bli med på BasicBitch kampanjen?

Kampanjen starter torsdag 13. juni kl 09:00. Den går ut på å legge ut et LinkedIn innlegg. Det er helt greit om du legger det ut senere i uken dersom du ikke har mulighet på torsdag!

LinkedIn innlegget må inneholde et personlig bilde av deg med logoen for kampanjen. Du velger selv hva du skriver i selve innlegget, men det er fint om den første linjen og den siste linjen er det samme på alle innleggene. 

Under ser du instruksjonene for 1. teksten du skal bruke 2. hvordan få bilde med logo.

1.Hvilken tekst skal jeg bruke?

Som nevnt så er det kun starten og slutten på innlegget som skal være likt for alle. Hva du skriver mellom er opp til deg.

Her er forslaget:

Sånn ser da innlegget ut:)

2.Hvordan få logo til # BasicBitch kampanjen på bilde ditt?

Det er to versjoner for å få bildet ditt med logoen på. Versjon 1 er for deg som ikke har et spesifikt bilderedigeringsprogram i dag. Den andre versjonen er for deg som har et eget redigeringsprogram.

Versjon 1 

  1. Gå inn på denne linken : https://www.canva.com/design/DAGH0_pSlnc/49KDdPtJ5rbp9vq-b6izag/edit?utm_content=DAGH0_pSlnc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
  2. Lag deg en bruker (er graits)
  3. Trykk på “fil” øverst til venstre 
  4. Trykk så på ”lag en kopi”
  5. Legg til bilde av deg selv ved å trykke på “bilder” i menyen til venstre. Trykker så på “last opp filer”, og velge bilde du skal ha. Bilde dukker opp når den er ferdigopplastet. Du kan da trykke på bilde så vil bildet komme og legge seg på designet til høyre.
  6. Du kan selv dra i bilde for å gjøre slik at det dekker hele malen.
  7. Når du er ferdig trykker du på fil> last ned> velg png filtype. OG du er klar 

Sånn ser mitt bilde ut:)

Versjon 2

Last ned bilde under og sett det over ditt eget bilde.

Det var alt:) Lurer du på noe? Ta kontakt med meg!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.