Statens vegvesen

5 virksomheter som imponerer i arbeidet med inkludering og mangfold

Forbilder på mangfold og inkludering på tvers av bransje!

I dagens blogginnlegg skal jeg trekke frem fem virksomheter jeg synes er gode til å jobbe med inkludering og mangfold.

Gjennom media og konferanser er det ofte de samme virksomhetene som blir trukket frem igjen og igjen. Men, det finnes så utrolig mange flere dyktige der ute – og de ønsker jeg å løfte!

Neste gang du merker at du sitter litt fast og trenger inspirasjon og råd, eller hvis du lurer på hvem du kan invitere til å snakke på en konferanse – hør med en av disse!

Disse inspirerer!

1) Zebra Consulting

Zebra Consulting er en IT-start up, som i dag har 20 ansatte. De har ingen egen person på HR eller en mangfoldsgruppe. Som styremedlem i selskapet har jeg gitt veiledning på hvordan de kan jobbe systematisk med inkludering og mangfold, men de har gjort jobben selv. Dette er et prakteksempel på hvordan alle får til å jobbe med dette hvis man bare vil!

2) Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet har de fleste av oss hørt om. Her er det én person som har fått ansvaret for arbeidet, i tillegg til sin vanlige rolle. Likevel er de nesten i mål med å lage en strategi etter bare noen få måneder.

3) Statens Vegvesen IT-divisjonen

Statens Vegvesen IT-divisjonen har laget sin egen plan for arbeidet med inkludering og mangfold. I tillegg har de valgt å fokusere på lederutvikling rundt temaet 2 timer på hver ledersamling i over ett år. Resultatene de har oppnådd er imponerende – flere kvinnelige ledere, ansatte og yngre medarbeidere. Dette viser hvordan en divisjon i en virksomhet kan oppnå resultater på egenhånd.

4) Siemens Energy

Arbeidet i Siemens Energy startet som et grasrot-initiativ. Én gruppe engasjerte mennesker samlet seg i et mangfoldsråd, lagde en strategi og fikk den forankret hos ledelsen. Deretter søkte de midler hos IMDi og brukte disse for å implementere en skreddersydd medarbeiderundersøkelse, samt vår e-læring i mangfoldsledelse.

5) Formue

Dette er en virksomhet som får altfor lite skryt for det flotte arbeidet de gjør! I likhet med de andre har også Formue valgt å ha et strategisk fokus på arbeidet. De har også investert i å gi kunnskap til ledere og medarbeidere. Dette har resultert i mer mangfold blant søkerne og de som blir ansatt. Samtidig har de hatt ekstra fokus på kvinner og likestilling gjennom å være samarbeidspartner av Kvinner i Finans. 

Oppsummering

Zebra Consulting, Utdanningsdirektoratet, Statens Vegvesen IT-divisjonen, Siemens Energy og Formue er alle virksomheter jeg synes gjør et imponerende arbeid for mangfold og inkludering.

Det gjør også Telia, Skanska, Thommessen, OBOS og Google, og i et av våre tidligere webinarer kan du lære mer om hvordan de jobber.

Fra gode intensjoner til gode handlinger

Skriv ned noen av selskapene du ønsker å lære av, og inviter til en kaffe! Det verste som kan skje er at du får et nei, og det beste som kan skje? At du lærer masse om inkludering og mangfold!

Lykke til!

PS: I forrige uke skrev jeg om lanseringen av det nye mangfoldsnettverket vårt, Moving the Needle!

Vi har fortsatt noen plasser igjen, så hvis du ønsker å være del av et nettverk hvor du får tilgang til dyktige mangfoldsansvarlige og konsulenter – ikke nøl med å ta kontakt på kimiya@bigenoughglobal.com!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.