forebygge diskriminering på arbeidsplassen

4 tips for å forebygge diskriminering på arbeidsplassen og øke mangfoldet

Dette må du gjøre for å rekruttere mangfold og forebygge diskriminering på arbeidsplassen.

I dagens blogginnlegg tipser jeg deg om fire kunnskapskilder som vil gi deg konkrete tips for hva du må gjøre for å rekruttere mangfold og forebygge diskriminering på arbeidsplassen.

På den ene siden skriker arbeidsgivere etter arbeidskraft. På den andre siden har vi over 660 000 som står utenfor arbeidslivet. Og samtidig bekrefter undersøkelser at diskriminering mot eldre, kvinner, funksjonsnedsatte og flerkulturelle forekommer.

Min erfaring er at svært mange tror at de ikke diskriminerer, hverken bevisst eller ubevisst.

Men, når jeg tar en nærmere titt på prosessene deres ser jeg at dette ikke stemmer.

Hvis flere kunne akseptert at gode intensjoner ikke er nok, og at diskriminering på arbeidsplassen kan forekomme når som helst / hvor som helst / av hvem som helst, så er jeg sikker på at statistikken ville ha vært mye bedre.

Her er mine fire tips til kunnskapspåfyll, for å forebygge diskriminering på arbeidsplassen og øke mangfoldet:

1. Diskriminering på arbeidsplassen og hvordan du kan forebygge dette

I forrige uke var jeg så heldig å gjeste Arbeidstilsynets podcast, hvor jeg snakket om tall på diskriminering og ga noen konkrete råd for hvordan redusere dette. Samtidig forteller jeg om viktigheten av systematisk arbeid, hvis virksomheten virkelig vil lykkes med inkludering og mangfold. Les mer og hør mine råd i podcasten “Arbeidslyst”

forebygge diskriminering på arbeidsplassen

2. Ubevisste fordommer i rekruttering

For å virkelig forstå hvorfor det er viktig å jobbe aktivt med rettferdige rekrutteringsprosesser, er det viktig å se hvordan ubevisste fordommer kan påvirke rekrutteringsprosessen. I denne korte YouTube-videoen får du mange eksempler på dette!

3. 10 feilkilder som kan få deg til å ansette feil kandidat

I denne korte artikkelen i BI Business Review tar Ole I. Iversen, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, deg gjennom ti fallgruver å være oppmerksom på i rekrutteringsprosessen.

4. Mangfoldsrekruttering med Rekrutteringsrådet

Denne podcastepisoden gir deg konkrete tips for hvordan å jobbe med mangfoldsrekruttering. Her får du høre Metha Leonhardsen fra Mesta og Ellen Jorunn Bergem fra OBOS gi sine beste råd.

Oppsummert

Gode rekrutteringsprosesser kan bidra til å redusere diskriminering på arbeidsplassen, og rekruttere et større mangfold.
Men, det er viktig å huske på at det å jobbe systematisk med inkludering og mangfold er vesentlig for å skape bærekraftig endring!
En blir aldri utlært, og jeg har derfor et ekstra bonustips:

Fra gode intensjoner til handlinger

Bruk gjerne litt av høstferien til påfyll av kunnskap – lytt, les, lær og kos deg!

Og når du er tilbake: lag en plan med tre tiltak du kan implementere, for å øke mangfoldet og forbedre rekrutteringsprosessene i organisasjonen din.

Lykke til!

Vil du lære mer om hvordan dere kan jobbe med mangfold og inkludering?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få nyttige tips rett i innboksen. Du vil også motta tilbud om våre tjenester.